Ordu Ünye de Sürdürülebilir Turizm Zirvesi düzenlendi. ÜNYE Belediyesi ve ÜNTİSAD önderliğinde düzenlenen etkinlikte, ülkemizin Marka Uzmanları ve Gastronomi Turizmi Derneği konuşmacı olarak yer aldı. Gastronomik Marka Kent içinde düzenlenen Info geziler ile Kent Turizmi için yapılan çalışmalar aktarıldı.
Sürdürülebilir Turizm Zirvesi açılış konuşmasında konuşan ÜNTİSAD Dernek Başkanı Öznur Özkan Güdek, “Karadeniz’in İncisini daha öne nasıl çıkartırız’’ düşüncesindeki çalışmaları aktardı. Ordu Ünye’nin gelecek dönemde çalışmalarını hız kazandırarak hakettiği yere geleceğini umduğunu belirtti.Zirveye konuşmacı olarak, Marka Uzmanı Muhterem İlgüner, Şehir Markalaşması ve Sürdürülebilirlik konusunda, Ünyeli reklamcı, Genna Ajans sahibi Selim Tuncer, Reklam, Sinema ve Şehir konusunda, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Toktaş Karadeniz’de Sürdürülebilir Turizm Çalışmaları konusunda, “Çok Okuyan Çok Gezen” Blog yazarı çift Sevil Uzun Gezginler ve Özgür Uzun Gezginler, Sürdürülebilir Turizm konusunda sunumlar yaptı. Sayın Güdek; tüm misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
“Eğer açtığında bizim ana öğünümüz vegan ve lezzetli değilse adam zaten gelmiyor. Şuanda, ben et yiyeyim, şu kadar fazla yiyeyim. Oraları geçtik artık. Özellikle Avrupa çok uzaklaştı. Şuanda Cezayirliler bu konuda uzmanlaşmış. Organik marketlerin içerisinde humus satıyorlar. Bizimde humusumuz var. Bizde şuanda ürün sorunu yok aslında, sunum sorunu var. O yüzden marka uzmanları ile beraber kafa kafaya verip bende çok ciddi araştırma raporları